LA DISCIPLINA POSITIVA HA ENTRAT A CASA per QUEDAR-S’HI!

Fa uns anys, al Col·legi Sant Ignasi, la @nuriarodriguez professora de l’escola, va introduir la Disciplina Positiva.
Vaig poder viure la DP dins l’aula, aprendre com ho feien els tutors que s’havien format!!.
Com els alumnes connecten amb l’adult, se senten implicats I influents, prenen consciència dels seus problemes i conflictes, i s’enfoquen en trobar les própies solucions, cooperen, gestionen les emocions, musculen l’autodisciplina..
La DP encaixa amb el Coaching integral i el Mindfulness que porto posats!.
Vaig decidir fer la formació Certificació internacional en Disciplina Positiva per a famílies a Madrid, a mans d’una formadora genial: la @marisamoya, que fa viure la DP passant-la pel cor. Van ser dos dies transformadors, on vaig entendre moltes coses de mi. NO m’ho esperava. Hi vaig anar per trobar-hi formació i vaig endur-me’n vivència i creixement personal!✨

Vaig connectar amb la «meva nena petita», la que es «portava malament» i era rebel, per què volia pertànyer, sentir-se valorada, tinguda en compte…! .

Agraeixo el que els meus pares han fet per mi. Ho han fet, el millor que han sabut, utilitzant l’estil d’educar rebut dels seus pares: «l’autoritari».
No recordo el que succeeix, sinó les interpretacions que en faig, i aquestes, són les que em fan sentir i actuar d’una determinada manera.
Reconèixer això, m’ajuda a comprendre com se senten els meus fills i els meus alumnes i per a què es comporten «malament»! .
Darrera d’un «mal comportament hi ha una necessitat no coberta» . El mal comportament és la manera errònia que tenen per trobar el que necessiten.

En un 80% , necessiten sentir-se connectats (pertinença i influència). _ Aplicant la DP podem educar amb amabilitat i fermesa al mateix temps, i amb respecte mutuu.
_ Sense crits, sense premis, sense càstigs. .
_ És una alternativa als estils de criança Autoritaris i Permissius. .
_ Som entrenadors de VIDA i podem modificar, el nostre ESTIL de criança. Estem APRENENT!!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *